İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

3. Montreal Türk Filmleri Festivali’ne yoğun ilgi

Spread the love

Önemli bir izleyici topluluğunun izlediği 3. Montreal Türk Filmleri Festivali‘nde bu yıl 7 film gösterildi.

Gazetemizin bu yıl 6-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 3. Montreal Türk Filmleri Festivali Cinema du Parc salonlarında gerçekleşti.

Önemli bir izleyici topluluğunun izlediği 3. Montreal Türk Filmleri Festivali‘nde bu yıl 7 film gösterildi.

Bu filmler sırasıyla Claudia Cardinale ve İsmail Hacıoğlu’nun baş rollerini paylaştığı Ali İlhan‘ın filmi Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak, baş rollerini Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan ve Levent Yılmaz’ın paylaştığı Reha Erdem’in filmi Hayat Var, baş rollerini Erdal Beşikçioğlu, Bora Altaş, Tülin Özen‘in paylaştığı Semih Kaplanoğlu’nun Yusuf Üçlemesinden Bal, Elif Bülbül, Mehmet Bülbül ve Mete Dönmezer’in oynadığı Atalay Taşdiken‘in filmi Mommo Kızkardeşim, Onur Saylak, Serkan Keskin ve Megi Kobaladze gibi oyuncuların oynadığı Özcan Alper’in filmi Sonbahar, Nejat İşler ve Mithat Esmer‘in baş rollerini paylaştığı Pelin Esmer’in 11’e 10 Kala, yine Nejat İşler, Erkan Can, Tuncel Kurtiz, Şevval Sam ve Taner Birsel’in oynadığı Ahmet Boyacıoğlu‘nun Siyah Beyaz adlı filmler oldu.

Bu yıl bazı teknik ve tarih sorunları dolayısıyla konuk sanatçının katılamadığı 3. Montreal Film Festivali geçen yıla oranla çok daha yüksek seyirci ilgisine sahne oldu.

Birçok Türk toplumundan ya da genel sinemaseverlerden edinilen izlenimlere göre, artık kurumsallaşmasını tamamlayan Montreal Türk Filmleri Festivali gelecek yıla daha sıkı hazırlanmaya festival biter bitmez başladı.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Montreal Türk Filmleri Festivali Düzenleme Başkanı Ömer Özen, gelecek yıldan itibaren hem Türk toplumu sinemaseverlerine hem de genel toplum sinemaseverlerine yönelik filmler ve sürprizlerle toplumumuzu, ülkemizi ve kültürümüzü tanıtan etkinliklerimize yılmadan devam edeceklerini bildirdi.

Tüm katkıda bulunan kurum, kuruluş, kişi ve gönüllülere ayrı ayrı teşekkürlerini ileten ve Festivalin kapanışında da konuşan Ömer Özen, konuşmasında şunları söyledi:

“Bir film festivalinin daha sonuna geldik. Montreal Türk Filmleri Festivali bu yıl daha çok ilgi gördü. Elbette ki burada kurum ve kuruluşların destekleri çok önemli. Diğer festivallere oranla daha yeni bir festival sayılıyoruz.

Ancak Montreal Türk Filmleri Festivali sizlerin sayesinde kurumsallaşıyor, sesini daha çok kişiye duyuruyor. Bu tür etkinliklerle toplumumuzun görünürlüğü artıyor; anayurdumuzu, dolayısıyla kültürümüzü tanıtma olanağı buluyoruz. Montreal bu açıdan çok doğru bir kent. İnanılmaz bir kültür renkliliği ve çeşitliliği içinde barış ve huzur içinde yaşamak için en güzel kentlerden birisi. Bu barış ve huzur da birbirini tanımaktan geçiyor. Bu bağlamda gelecek, çocukların, toplumların birbirlerini iyi tanıma ve anlaması sayesinde kurulacak.

Hepinize geldiğiniz için tüm ekip arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Hoş geldiniz, güle güle, gelecek yıl buluşmak üzere!..”

Bizim Anadolu / Mayıs 2011


Bu yıl ilk kez yapılan düzenlemeyle halkın seçtiği filmler de belli oldu.

Buna göre, izleyicinin tercih ettiği filmler şöyle sıralandı:
Genel izleyici:

1 Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak
2 Siyah Beyaz
3 Sonbahar

Türk toplumunun tercihi şöyle oldu:
1 Siyah Beyaz
2 Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak

Türk toplumu dışındaki izleyici ise şu filmleri daha çok sevdi:
1 Sonbahar
2 Mommo Kızkardeşim
3 Bal, Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak.

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir